Nieuwe hobbyclub gaat creatief aan de slag met hondenpoep

Trees Wallaeys van vzw Excretie wil het probleem van hondenpoep op een creatie manier aanpakken.

Trees Wallaeys van vzw Excretie: “Het probleem van hondenpoep op een creatieve manier aanpakken”

Roeselare is een hobbyclub rijker. De dames van vzw Excretie gaan vandaag voor de eerste keer knutselen met hondenpoep. Geïnspireerd door de tentoonstelling “Shit, ’t is kunst” van kunstenaar Alex Fabry, willen ze het probleem van hondenpoep op een creatieve manier aanpakken.

De nieuwe vereniging zal maandelijks samenkomen om kunstwerkjes te maken met hondenpoep. “Vooral om ecologische redenen”, verklaart Trees Wallaeys, bezielster van de hobbyclub. “Onlangs was er in Roeselare een soort bijeenkomst waaruit bleek dat hondenpoep een sterk onderschat gevaar is. Het kwam onmiddellijk in mij op om daar iets aan te doen, maar ik wist niet goed wat. Het idee om er kunstwerkjes mee te maken, is er toevallig gekomen”, zegt Trees.

Een van Trees’ vriendinnen had tijdens een gesprek de Roeselaarse kunstenaar Alex Fabry aangeprezen. “En toen is mijn frank gevallen”, lacht ze. “Ik had al enkele werken van zijn tentoonstelling Shit, ’t is kunst gezien. Alex gebruikt zijn eigen uitwerpselen om kunstwerken te maken die vervuiling en kuddegeest aanklagen. Wij doen hetzelfde, maar dan met hondenpoep. Een creatieve manier om een concreet milieuprobleem écht aan te pakken”, aldus Trees.

Als we ons in de toekomst ook mogen verwachten aan een expositie, laat Trees in het midden. “We zien wel welke vaart het loopt. Voorlopig willen we gewoon zoveel mogelijk hondenpoep verzamelen en er mooie dingen mee maken. Binnenkort organiseren we ook een kleine homeparty om nieuwe leden te werven”, besluit Trees.

“Waar is da fece?” gaat door op 10 februari. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de redactie via streekbode@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s