Zwemmer uit Roeselare krijgt GAS-boete voor te kleine zwembroek

Een redder getuigt: "Ik dacht eerst nog dat het een luchtbel was"

Een redder getuigt: “Ik dacht eerst nog dat het een luchtbel was”

Zwemfanaat Ben L. (32) zal zich zijn ochtendlijke zwemsessie in het Roeselaarse Spillebad nog lang herinneren. Maandagmorgen kreeg de ongelukkige man een GAS-boete voor het dragen van een te nauwsluitende zwembroek. Een onthutste redder verwittigde de GAS-ambtenaren die ter plaatse kwamen. “Zijn zaakje is zeer beladen”, aldus de ambtenaren.

Maandagmorgen begaf Ben L. zich argeloos naar het Spillebad in Roeselare om er baantjes te trekken. Na een dertigtal lengtes hield hij het voor bekeken en ging douchen. Toen hij uit de douches kwam, werd hij op de vingers getikt door de GAS-ambtenaren.

Een redder getuigt anoniem: “Het viel mij op dat die man zich telkens een twintigtal centimeter voor de boord al omdraaide om terug te zwemmen. Pas toen hij uit het water kwam, zag ik waarom.  Zijn zwembroek was te krap en in overtreding met de vestimentaire regels van het zwembad”, verklaart de redder. “Ik dacht eerst nog dat het een luchtbel was. Maar toen hij naar de douches wandelde, begon alles mee te bungelen. Om een voorbeeld te stellen voor de andere zwemmers, bracht ik de GAS-ambtenaren op de hoogte.”

Toen de ambtenaren even later ter plaatse kwamen, waren ook zij gechoqueerd. “De omvang van het probleem was aanzienlijk”, verklaart een van de ambtenaren. “De zwembroek van de beklaagde was te nauwsluitend en op het randje van de goede smaak. Het is duidelijk dat zijn hele zaakje zeer beladen is. Als rechtschapen mannen konden we dit niet onbestraft laten. Deze zaak heeft nu al een serieus staartje”, aldus de GAS-ambtenaren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s