Stad wil auto’s weg uit parkings

Auto's moeten weg uit parkings: "stilstaan is achteruitgaan".

Auto’s moeten weg uit parkings: “Handelaars willen meer passage”.

Na de bekendmaking van de plannen om het Stationsplein verkeersvrij te maken, zorgt een nieuwe maatregel opnieuw voor opschudding. Stad Roeselare wil vanaf februari zoveel mogelijk auto’s weg uit de parkings aan de rand. “Want stilstaan is achteruitgaan”, aldus schepen van mobiliteit Griet Coppé.

Vanaf februari zullen autobestuurders in Roeselare via grote led-schermen opgeroepen worden om zoveel mogelijk de parkings aan de rand van de stad te vermijden. Met deze maatregel komt de stad, naar eigen zeggen, tegemoet aan de vraag van de handelaars.

Schepen van mobiliteit Griet Coppé licht de beslissing toe. “De handelaars in het centrum klagen al een tijdje dat er te weinig passage is. Daar komt nu verandering in. Want als we met zijn allen in die parkings stilstaan, dan gaan we achteruit”, verklaart Coppé.

De vrees voor verkeershinder in het centrum is volgens haar onterecht. “Als iedereen gewoon rijdt en niet treuzelt, gaat het weer vooruit. Dat is toch zo moeilijk niet?” aldus Coppé. Wat er met de leegstaande parkings zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s