Vrouw uit Roeselare krijgt GAS-boete voor “laattijdige gevelkerstman”

Een gevelkerstman op openbaar domein: dubbel strafbaar.

Gevelkerstman aan openbaar domein: dubbel strafbaar.

Yvonne Desmyter (78) uit de Seringenstraat schrok zich een hoedje toen maandagmorgen twee ambtenaren bij haar thuis aanbelden. “Ik was net mijn gazet aan het lezen toen plotseling twee onbekende mannen voor mijn deur stonden. Ze waren slechtgezind en wilden weten als ik mijn kerstboom al had weggedaan. Toen ik zei dat ik geen kerstboom had gezet, werden ze nog onvriendelijker.”

Ceci est une fiction. 
Daarop vroegen de ambtenaren waarom aan Yvonne’s huis nog steeds een gevelkerstman hing. En als ze soms niet wist dat zelfs Driekoningen al een tijdje achter ons lag. “Ik heb hen dan maar de waarheid verteld. Normaal ging mijn zoon Danny dit weekend met zijn ladder komen om alle kerstdecoratie weg te doen, maar hij had afgebeld omdat hij het veldrijden wilde zien”, aldus de aangeslagen vrouw.

De ambtenaren bleken niet onder de indruk van het verhaal. Ze gaven Yvonne een GAS-boete van 75 euro voor “laattijdige kerstdecoratie” en “buitensporige x-mas spirit”.  De bejaarde vrouw beweert haar lesje geleerd te hebben en zal volgend jaar geen kerstdecoratie meer ophangen. Bij stad Roeselare wilde niemand reageren.

GAS-boete van de week 
Iedere week brengt de Streekbode het verhaal achter een opmerkelijke GAS-boete. Een GAS-boete is een administratieve sanctie die wordt opgelegd door een gemeentelijk sanctionerend ambtenaar.
Advertisements

17 thoughts on “Vrouw uit Roeselare krijgt GAS-boete voor “laattijdige gevelkerstman”

  • Lap, Mr Frank De Bruyne. 150 euro GAS boete omdat je dit niet gelooft. En doe het niet opnieuw hé! *vermanend vingertje*

   Wanneer gaat iemand die idioterie eens aanvechten voor een rechtbank?

  • Natuurlijk zal dit wel fictie zijn. Het is helaas even geloofwaardig als een boete krijgen omdat je een broodje eet op de trappen voor een kerk…
   Of dit specifiek geval nu waar is of niet doet er dus weinig toe.
   Punt blijft dat de wet rond de GAS-boetes een aanfluiting is van de scheiding der machten en van het gelijkheidsbeginsel, toch wel twee heel belangrijke voorwaarden om over een rechtstaat te kunnen spreken.

 1. Het is inderdaad een vorm van vervuiling. Werd al te lang laks mee omgegaan.
  Sommige kerstmannetjes hangen er in februari nog. Iedereen heeft er een uitleg voor.
  De zoon zal komen, de ladder is juist kapot. Een hernia in de rug.
  Dat zijn streken! Goed dat we De Streekbode nog hebben!

 2. ewel van mie mag de heel het jaar blijven hangen… vorm van vervuiling??? kijk eerst eens rond op de straat wat er allemaal van VUIL ligt en kijk dan naar boven wat er nog hangt!!! dat ze de vervuiling eerst anders aanpakken!!! en dan nog… ik heb altijd geweten dat “januari” de ganse maand “nieuwjaarsmaand” was!!!!!… stad roeselare heeft geld nodig zekers???!!!!! schandalig!!!!

 3. Wat als de “commerce” al eind september stilaan met Sinterklaas voorbereidingen opstart. Dat is pas vervuilend voor het milieu dat zich op het niveau van de hersenen bevindt

 4. Ter info voor de GAS-controleurs: officieel duurde de kerstperiode tot ZONDAG lln. dus was ze eigenlijk niet zovéél te laat!

 5. het enigste dat ze nog zoeken is geld. op welke manier dan ook, als dit dan nog eens nuttig gebruikt zou worden kunnen we het nog een beetje verstaan, maar in tegendeel worden wegen heraangelegd die niet nodig waren en waar zelfs hulpdiensten grote problemen mee ondervinden.
  zouden ze daar niet beter een gas boete voor uitschrijven.

 6. Bij ons in het park een oude dame die brood strooide voor de vogels 150€ boete voor “sluikstorten” doe poepo heeft geld nodig , en er zijn er altijd die niks geloven buiten hun eigen gelul

 7. zoals ze dan met een honderdtal een broodje zijn gaan eten aan de trappen van de kerk,
  zouden ze nu moeten allemaal hun kerstmannetje buitenhangen in de straat.
  niks mag en kan nog, arm Belgie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s