Groen schepen: “Geen nieuwjaarsreceptie, wel poeperkesdag”

Filiep Bouckenooghe: "Mensen dichter bij elkaar brengen"

Filiep Bouckenooghe: “Mensen dichter bij elkaar brengen”

Door de benarde financiële situatie van de stad, moeten de Roeselarenaars het dit jaar stellen zonder nieuwjaarsreceptie. Om dit verlies te compenseren stelt kersvers schepen Filiep Bouckenooghe (Groen) voor om een jaarlijkse “poeperkesdag” te organiseren.

De nieuwe legislatuur is nog maar net gestart en het stadsbestuur besluit al onmiddellijk de kat de bel aan te binden. Nadat een paar dagen geleden bekend werd dat de stad geen middelen wil vrijmaken voor een gratis nieuwjaarsreceptie voor haar inwoners, komt er nu een opmerkelijk tegenvoorstel: een jaarlijkse poeperkesdag.

Volgens schepen Filiep Bouckenooghe is zo’n dag een win-winsituatie voor zowel de stad als de inwoners. “Het idee achter de poeperkesdag is dat alle Roeselarenaars voor één dag ongestraft kunnen stoeien met hun gedroomde bedpartner. Zonder dat er achteraf gezever van komt, natuurlijk.”

Dit nieuwe voorstel zal de stad niet op extra kosten jagen, maar toch een aanzienlijke meerwaarde creëren voor de inwoners. “Na het uitvoeren van een studie kwamen we tot de conclusie dat een jaarlijkse poeperkesdag eigenlijk volledig gratis kan zijn. Op die manier brengen we de mensen ook dichter bij elkaar. Heel dicht zelfs. Bovendien zal er hier en daar wel een klets drank aan te pas komen, wat dan weer goed is voor de horeca”, aldus Bouckenooghe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s