Wielermuseum breidt uit met Freddy Maertens-simulator.

"De simulator kost zo'n slordige 70.000 euro."

De Freddy Maertens-simulator: “Akelig realistisch”

Bij de start van het nieuwe jaar kondigt het Wielermuseum aan dat ze hun collectie uitbreiden met een heuse Freddy Maertens-simulator. Dit is een cabine waarin bezoekers het turbulente leven van de ex-wielrenner in sneltempo kunnen herbeleven.

Het Wiemu wil ook in 2013 hun bezoekers informeren met de nieuwste technologische middelen. Daarom ontwikkelde het museum een Freddy Maertens-simulator. Deze cabine, vergelijkbaar met een flight simulator waarmee piloten leren vliegen, laat bezoekers persoonlijk kennis maken met alle facetten van Freddy’s carrière.

In de cabine is er plaats voor een tiental volwassenen. Met surround sound en flitsende videoprojecties in 3D neemt de simulator hen mee op een wervelend avontuur doorheen het leven van de tweevoudige ex-wereldkampioen. Volgens de eerste proefkonijnen is de simulator “akelig realistisch” en “flirtend met de grens van het mogelijke”.  Aan de simulator hangt een prijskaartje van zo’n 200.000 euro.

“In onze simulator kunnen bezoekers van het Wiemu het indrukwekkende levensparcours van Freddy in een vijftal minuten persoonlijk ervaren”, verklaart Bjorn Verdoodt van het Wiemu. “Door beweegbare hydraulische pompen kunnen ze ook letterlijk de hoogte- en dieptepunten van Freddy’s carrière aan den lijve ondervinden. Een primeur in Vlaanderen waar Roeselare best trots op mag zijn”, besluit Verdoodt.

Advertisements

2 thoughts on “Wielermuseum breidt uit met Freddy Maertens-simulator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s